RegioJet: Návrh cestovného poriadku 2012/2013

V decembri dochádza ku každoročnej celoštátnej zmene cestovných poriadkov. Rovnako dôjde aj k zmene cestovného poriadku vlakov RegioJet na trati Bratislava – Komárno.

Ako prví Vám prinášame konkrétny návrh pripravovaného cestovného poriadku, ku ktorému sa môžete vyjadriť.

Nový cestovný poriadok začne platiť 9. decembra 2012. Pri príprave sme zohľadnili najmä požiadavky a pripomienky cestujúcich.

Najdôležitejšie zmeny v novom cestovnom poriadku:

  • Posun odchodov vlakov o cca 20 min v celej trase. Z Bratislavy hlavnej stanice budú vlaky odchádzať vždy v 22. minútu a z Bratislavy-Nového Mesta vždy v 34. minútu, oproti 42. a 51. minúte. Príchody vlakov budú do stanice Bratislava-Nové Mesto vždy v 26. minútu a na hlavnú stanicu v 37. minútu, oproti dnešnej 8. a 16. minúte.
  • Zlepšenie prestupných väzieb v Komárne. Po novom budú mať takmer všetky vlaky RegioJet prípoj na osobné vlaky smer Nové Zámky. Rovnako budú prípoje zabezpečené aj opačným smerom.
  • Zlepšenie prestupných väzieb v Bratislave na diaľkové vlaky. Od decembra budú vlaky z Bratislavy do Komárna odchádzať cca 30 min po príchode vlakov EC z Prahy a rýchlikov z Košíc, Žiliny a Zvolena. Rovnako opačným smerom budú vlaky RegioJet z Komárna prichádzať do Bratislavy vždy cca 30 min pred odchodom spomenutých diaľkových vlakov.
  • Zlepšenie ponuky vlakov v špičkách pracovných dní v úseku Dunajská Streda – Komárno, kde pôjdu vlaky približne každú hodinu.
  • Predĺženie všetkých zrýchlených vlakov v úseku Bratislavy hl. st. – Bratislava-N.Mesto, vďaka čomu budú všeky popoludňajšie zrýchlené vlaky vychádzať už zo stanice Bratislava hl.st.
  • Zrýchlenie vlakov z Komárna do Bratislavy a späť v špičkách. Najrýchlejší vlak pôjde z Komárna do Bratislavy len 1 h 35 min (o 2 min rýchlejšie ako dnes), opačným smerom dokonca len 1 h 33 min (o 5 min rýchlejšie ako dnes),
  • Zväčšenie počtu rýchlych spojení z Komárna do Bratislavy z 2 ranných a 2 popoludňajších spojov na 3 spoje ráno a 3 spoje popoludní.
  • Zavedenie nového nedeľného zrýchleného vlaku z Komárna (odchod 18.29) do Bratislavy hl.st. (príchod 20.11).
  • Zastavovanie všetkých zastávkových vlakov na znamenie v Rovinke a Komárne závodoch.
  • Cestovný poriadok reflektuje zníženú objednávku zo strany Ministrestva dopravy výstavby a regionálneho rozvoja, čo spôsobí, že celkový počet vlakov sa zníži o cca 4,8 %.

Návrh nového cestovného poriadku platného od 9. decembra 2012 v tabuľkovej podobe.

Svoje pripomienky a podnety k návrhu cestovného poriadku môžete zasielať na adresu info@regiojet.sk.

You may also like...